onsdag 5 februari 2014

Svar från Stockholm och Vera (Sushi, svarta tiken med lite vitt på baktassarna)

Hej Jonna!

Vera är också en glad skit, hon gillar att vara ute när det är lite ljusare, kvällspromenaderna är mindre kul, det kan ju gömma sig läskiga monster i mörkret:-) Det är också fortfarande mycket viktigt att skälla ut andra hundar som vi möter innan vi hälsar på dem… Verkar lite osäker, men det går bättre och bättre. Hon gillar tunnelbanan och buss, finns så många människor att titta på:-)

Vera har varit rumsren nästan från start, det enda ”dumma” är att vi inte har haft så många olyckor hemma att vi lyckats fånga henne i farten så att hon verkligen ska förstå. Har bara varit ett par olyckor under dessa månader och då bara nummer 2, kissa gör hon bara ute. Numera säger hon till, vill hon gå ut tidigare än vanligt på morgonen (nån gång mitt i natten) har hon buffat på oss så vi har förstått:-)

Vi gick valpkurs med henne i december där vi tränade på basic lydnad (sitt, ligg, följsamhet i koppel osv) det går bra när man har godis och nu har vi även lärt henne vacker tass och jag har börjat med rulla runt. Men det är som du säger det är mycket på hennes villkor och när hon själv vill lyda:-) Bestämd ung dam som fortfarande älskar att kela och vill helst sitta i knät. Vi har lite problem med att lämna henne själv fortfarande, mest för att grannarna kan tro att vi misshandlar henne. Hon ylar så man får ont i hjärtat:(. Igår va faktiskt första gången som jag lämnade henne för att springa ner i tvättstugan (Christoffer va inte hemma) som hon inte gav ifrån sig ett enda pip. Tror hon va för trött från dagis:-) Men det kändes sååååå skönt. Då vet vi det att ska vi lämna henne gäller det lek, spring och långpromenad i ett par timmar så hon är trött:-)

Hon har börjat på dagis och hon och 3 andra unghundar (en jack russel, en tax och en bichon havanais) leker dagarna i ända så hon är ganska trött på kvällarna. Framförallt är det den lilla jack russeln, Aston, på 8 månader som är helt upp över öronen förälskad i Vera:-) den roligaste av alla kompisar. Dagiset är helt fantastiskt, de verkligen älskar hundar och gör allt för de små liven, min lillasysters rottweiler går på samma dagis och hon håller ett vakande öga över Vera. När Rottisen (Noomie) va hundvakt för 3 helger sedan så låg Vera och hon och vilade ihopkurade på samma fäll. Noomie kallas för "Mamma Rottis" på dagis då hon skäller ut alla hundar som är elaka mot unghundarna, allas mamma:-) 

Vera älskar mina skor, framförallt mina träskor men en och annan ballerina från garderoben går också bra. Annars är hon bortskämd som få och hela lägenheten består av hennes leksaker filtar, bäddar mm. Vi har precis köpt en gård utanför Sala och bodde där för första gången i helgen och hon älskade att springa omkring både inne i huset och ute. Hon blev dessutom tillräckligt modig att springa upp och ner i trappen, blev som en lek för henne, så upp och ner, upp och ner.

Tänderna är utbytta, tror hon tappade den sista för ca 3 veckor sedan. Har i varjefall inte sett några fler dubletter eller lösa tänder på henne. Andedräkten är som vanligt igen:-) Har inte märkt någon förändring i beteendet ännu så jag tror inte hon har börjat löpa eller är där riktigt ännu. Men det kommer nog snart, min förra hund blev väldigt svullen runt vulva och tuttar så det var lätt att upptäcka, det brukade börja svullna ca 2 veckor innan själva blödningarna. Måste komma ihåg att påminna dagis om att det är snart dags så de har lite koll så vi inte får en kull redan:-)

Vi har haft lite problem med Veras mage, så nu ger vi henne veterinärfoder (royal canin gastro intestinal). Hon hade lite diarré samt en liten hinna på korvarna som tydde på inflammation i tarmen, vi va hos veterinären som gav lite dropp (mest för säkerhetsskull) så vi kunde fasta henne resten av dagen utan uttorkning, vi passade då på att ta lite prover på bukspottkörtel och andra värden (för att vara på säkra sidan) och de såg utmärkta ut. Hon älskar sitt veterinärfoder så vi kommer nog att fortsätta med det så får hon få lite färskfoder som ett treat på helgerna. Hon är lite av en sakletare och tuggar på allt, kottar, pinnar, mattfransar, damm jag allt som ligger på golvet eller marken så vi håller lite extra koll när vi är ute så hon inte sväljer något olämpligt, som tur är spottar hon ut småsten i varje fall… Vera väger lite drygt 6 kg så hon är nog lite mindre än syrran. 

Bilder kommer ikväll, har inga nyare än de jag lagt upp på Facebook, sista bilden va när hon va nytrimmad och såg ut som Skallepär, nu har det vuxit upp lite mer päls:-)

//Madde & Christoffer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar