torsdag 23 augusti 2012

Sommarbilder och träning

Här har Cha-Cha placerat sig perfekt - mellan husses ben på en badstrand på Öland. Varför gillar hundar att ligga mellan benen? Hon ligger där som en bromskloss när man ska vända sig på natten.
Cha-Cha gillar INTE att bada. Så om hennes valpar inte vill bada har de ärvt det efter henne. Men hon är väldigt värmetålig för att vara svart hund. Om hon börjar flämta brukar jag doppa ner henne (mage och ben) i vattnet, och hon slutar flämta direkt. Det är alltså oftast inte törst. Man kan ju också duscha eller hälla lite vatten på dem om det är varmt. Men just ben och mage kyler snabbast.
Tänkte att jag skulle komma igång här på bloggen igen efter ett långt sommaruppehåll.

Jag har länge velat gå en agilitykurs med Cha-Cha och nu ska det äntligen bli av. Vi börjar den 5 september så mer rapportering kommer om det. Acania hundutbildning har även valpkurs och vardagslydnadskurs. Jag hoppade över valpkurs med Cha-Cha. Om man socialiseringstränar på annat sätt behövs inte det. Jag gick vardagslydnadskurs när Cha-Cha var dryga halvåret. Kan verkligen rekommendera det. Oftast är det inte hunden som behöver träna utan vi (mattar och hussar). Jag fick med mig en massa tips och knep och blev inspirerad att göra mer saker med min hund.
Fornborgen Eketorp på Öland
Vi var och provade på agility på Varbergs brukshundsklubb i tisdags. Cha-Cha älskade det! Klubben har öppen träning för medlemmar på tisdagskvällar.
Länk
Säkert finns det brukshundsklubbar nära er som har aktiviteter. Till exempel brukar klubbarna ordna ringträning. Även om man inte tänker ställa ut är det bra lydnad- och socialiseringsträning.



Blommande ginst i Italien
Här kommer några fler semesterbilder.

Ha det så jättegött de sommardagar som ännu är kvar och pussa valparna från mig!

/Jonna

Ps. Skicka gärna några sommarbilder på era älsklingar: jonna.berggren@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar