onsdag 23 maj 2012

Abbes nya hem och spring på snedden

Abbe (Vuitton) bor numera i Hässleholm i en barnfamilj tillsammans med dvärgschnauzern Molly. Så här skriver Ellinor:

"Abbe är en härlig liten kille med mycket fart i. Vi har precis varit på skogsrunda och det älskar Abbe, han följer oss vart vi går. Han blir buren en del av rundan för att inte bli för trött men det gillar han inte. Det hjulbenta är kvar och han haltar och går lite konstigt ibland men lite mer sällan. Det är en bastant grabb som älskar mat! Det funkar bra med Mollie, hon är väldigt tålmodig med detta yrväder. Har precis kammat igenom honom, han tror han ska dö varje gång-det är jätteläskigt! Han har verkligen alla sidor. Han är både den mest keliga, mysiga hunden samtidigt som han är den busigaste och kaxigaste. Våra barn avgudar honom. Sänder med en bild idag och lovar skicka fler snart. Svårt att få honom att fastna på bild.
Vill bara säga att jag läser Isporten för mina elever nu - de älskar den!!! Jag får inte sluta läsa utan de vill hela tiden höra lite till. Tack! Hoppas allt är bra med dig, Cha-Cha och familjen. Vi längtar efter sommarlov nu!
Med vänlig hälsning, Eleonor"
Molly och Abbe
Jag fick ett samtal från Abbes nya matte efter en vecka då hon tyckte att Abbe sprang konstigt, lite på snedden och ibland satte han i ena bakbenet och ibland det andra, det såg ut som han haltade. Hon letade genom tassarna efter stickor etc men hittade inget fel. Jag ringde valparnas pappa, Jackpots, uppfödare Gunilla och det var som jag trodde. Valpar växer fort, ibland för fort och ska inte anstränga sig för mycket och det är lätt hänt om de leker mycket med lite äldre hundar, även om de inte vill något annat själva. Valparna har långt ifrån växt färdigt och deras nervsystem är inte färdigutvecklat, det ger lite ojämna signaler ner i benen, speciellt när de börjar bli trötta, när de lekt länge eller gått långa promenader. Det är inget farligt. Det viktigaste är egentligen att inte övergöda sin valp, den ska inte växa för fort.
Bästa hej!/Jonna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar